Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Női kézi-eb: pont nélkül középdöntős a magyar válogatott, melyen átgázoltak a norvégok

10perc.hu
2022. 11. 08.
Női kézi-eb: pont nélkül középdöntős a magyar válogatott, melyen átgázoltak a norvégok

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ám így is továbbjutott a harmadik helyen.

Miután látta mindenki a magyar női kézilabda-válogatottat szenvedni az első két fordulóban – múlt pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21-18-ra kikaptak Horvátországtól –, így már senki sem reménykedett abban, hogy csodát tehetnek a címvédő norvégokkal szemben. Sajnos, nemcsak a csoda maradt el, hanem a tisztes helytállás is…

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe, ahol Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük. Az eddig látottak alapján már az is meglepetés lenne, ha akár egyet is szerezne Golovin Vlagyimir csapata.


A norvégok kevesebb kapulövésből is tízgólos győzelmet arattak a magyarok ellen    Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A magyarok támadójátékát mindennél jobban illusztrálja, hogy a győri Silje Solberg pedig 49 százalékos hatékonysággal védett, mivel 43 kísérletből 21-et hárított. További érdekesség, hogy a magyaroknak 51, a norvégoknak viszont csak 43 kapura lövésük volt, ami nagy különbség tízgólos siker esetén.

A csoport végeredménye

1. Norvégia 6 pont, 2. Horvátország 3, 3. Magyarország 2, 4. Svájc 1.

Az első három helyezett jutott a középdöntőbe.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek