391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szombaton rendezik a Balaton-átúszást

10perc.hu
2021. 08. 05.

Szombaton rendezik meg a 39. Lidl Balaton-átúszást, amelyet a múlt héten a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztottak.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével hozták meg.

A Révfülöp és Balatonboglár között sorra kerülő eseményen az előrejelzések szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal. A vízhőmérséklet alacsonyabb lesz az elmúlt hetekhez képest, 23-24 fokos felszíni vízhőmérséklet várható.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég. Emiatt a vízre szállás előtt érdemes minden indulónak mérlegelnie, hogy úszó tudása alapján alkalmas-e arra, hogy a fenti időjárási viszonyok között ússza át a Balatont.

Az úszófolyosó mentén egyébként kb. 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha valaki elfárad, fel tud kapaszkodni, meg tud pihenni, valamint felfrissülhet egy kis vízzel és szőlőcukorral.

Főkép forrása:
facebook.com/balatonatuszas/

További cikkek