Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: gólt kaptak, de negyeddöntősök az olaszok

10perc.hu
2021. 06. 27.
Foci Eb: gólt kaptak, de negyeddöntősök az olaszok

A labdarúgó Európa-bajnokság második nyolcaddöntője hosszabbításba torkollott, de végül az esélyeknek megfelelően Olaszország 2-1-re legyőzte Ausztriát, és a nyolc között a vasárnapi, sevillai Belgium-Portugália találkozó győztesével játszanak majd.

Egy biztos, ha a nyolcaddöntők közül fogadni kellett volna arra, melyiken lehet szinte biztosra venni a továbbjutó csapat kilétét, vélhetően sokan az Olaszország-Ausztria találkozóra tették volna fel a pénzüket. Ugyanis Roberto Mancini csapata nemcsak megnyerte mindhárom csoportmeccsét, ráadásul 2018 óta veretlenek, 31 mérkőzéséből 25-ször megnyert, ráadásul az utolsó tizenegy mérkőzését úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott.

Nos, az osztrákok nem szándékozták eljátszani az áldozati bárány szerepét, igaz, az első félidőben szinte feltörte a hátukat a háló, de magyar mintára oroszlánként küzdöttek. Olasz kapufa, olasz helyzetek és gól nélküli első félidő – ezek jellemezték röviden az első 45 percet.

A második félidőben Ausztria csapata rájött arra, egy kis szerencsével akár a meccset is megnyerheti – ez lett volna az idei esztendő legnagyobb meglepetése –, és ettől egyébként kétszer is olyan harminc centi választotta el őket. Ugyanis Arnautovics ennyivel állt lesen, amikor kapuba fejelte a labdát, majd szintén ennyin múlt, hogy a jogos 11-es helyett megint les miatt az olaszok rúghattak szabadot.

Következett a mostani kontinensviadal első hosszabbítása, és az olasz cserék meghálálták Mancini bizalmát, ugyanis előbb Chiesa, majd nem sokkal később Pessina talált be az osztrák kapuba. Noha Ausztria szépített – ott is egy csere, Kalajdzic volt eredményes –, ezzel megszakítva az olaszok kapott gól nélkül lejátszott perceinek világrekordját, ami mostantól 1168 perc, egyenlíteni már nem tudtak.

Az olasz válogatott tehát a hosszabbítást követően 2-1-re legyőzte Ausztria együttesét, és bejutott a legjobb nyolc közé. Az olaszokra a nyolc között a vasárnapi, sevillai Belgium-Portugália találkozó továbbjutója vár.



Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Olaszország-Ausztria 2-1 (0-0, 0-0, 2-0) - hosszabbítás után

London, Wembley Stadion, 18 910 néző, v.: Anthony Taylor (angol)

Olaszország: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola - Barella (Pessina, 67.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 67.) - Berardi (Chiesa, 84.), Immobile (Belotti, 84.), Insigne (Cristante, 108.).

Ausztria: Bachmann - Lainer (Trimmel, 104.), Dragovic, Hinteregger, Alaba - Schlager (Gregoritsch, 106.), Grillitsch (Schaub, 106.) - Laimer (Ilsanker, 114.), Sabitzer, Baumgartner (Schöpf, 90.) - Arnautovic (Kalajdzic, 97.).

Gólszerzők: Chiesa (95.), Pessina (105.), illetve Kalajdzic (114.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek