Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: „Ha nekimegyünk a németeknek, kapunk egy hatost”

10perc.hu
2021. 06. 23.
Marco Rossi: „Ha nekimegyünk a németeknek, kapunk egy hatost”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint még annál is jobb teljesítmény kell a német csapat legyőzéséhez a magyar válogatottól, mint amit a címvédő portugálok és a világbajnok franciák ellen mutatott.

Eljön este a pillanat, és a magyar labdarúgó-válogatott úgy léphet pályára az utolsó csoportmeccsén az Európa-bajnokságon, hogyha győz, mindenképpen bejut a nyolcaddöntőbe. Utóbbi a 2016-os Eb-n sikerült, igaz, akkor nem az aktuális Európa-bajnokkal, világbajnokkal és a 2014-es világbajnokkal kellett megküzdenie a csoportmeccsek során.

Ráadásul most Németország lesz az ellenfél, és ezúttal nem a zsúfolásig megtelt Puskás Aréna, hanem a müncheni Allianz Aréna lesz a találkozó helyszíne. A realitás és az esélyek nem a magyarok mellett szólnak, ám a csapat a franciák ellen bizonyította, képes akár a lehetetlenre is.



„A portugálok ellen a 3-0-s vereség ellenére jól játszottunk, a franciák elleni összecsapásra fejlődtünk, ezért sikerült 1-1-et elérnünk, de most még többet kell nyújtani. Okosan kell majd futballoznunk, mert ha végig támadnánk a meccset, akkor a végére hatot kapnánk. Mi olaszok, tankoknak hívjuk a németeket, akikben megvan a kellő kvalitás is. Nagyon nehéz dolgunk lesz, taktikailag hibátlanul kell futballoznunk” – jelentette ki Marco Rossi már Münchenben.

Az 56 éves tréner szerint van joguk hinni a továbbjutásban, hogy meg tudják csinálni ezt a bravúrt, mert tanítványai megdolgoztak érte azzal, hogy versenyben vannak még. Úgy vélte, éppen ezért meg is kell próbálni a győzelmet kicsikarni, de hozzátette, ugyanazt a hozzáállást várja a játékosoktól, mint amit eddig mutattak, mert akkor ők mindent megtettek, az eredmény pedig már szerencsén és nüanszokon is múlhat.



Joachim Löw szövetségi kapitány szerint is nehéz mérkőzés vár a német labdarúgó-válogatottra a magyarok ellen ma este. Úgy vélte, fontos lenne minél előbb gólt szerezni, ugyanakkor ha ez nem sikerül, akkor türelmes játékkal ki kell fárasztani a magyarokat, s így a 60-65. perc körül jöhetne el az ő idejük.

„Ismerjük a magyarokat, nagyon stabil a játékuk, a védelmük kifejezetten erős, veszélyesek lehetnek ránk. Bátran felvállalják az egy az egy elleni párharcokat és ehhez fizikálisan is erősek. A portugáloknak és a franciáknak is gondjai voltak. Az elmúlt három évben rengeteget fejlődött a magyar csapat, de úgy érzem, a találkozó utolsó harmadában dűlőre vihetjük a dolgot” – fogalmazott a torna után búcsúzó német szakember.



Löw  a saját csapatával kapcsolatban megjegyezte, hogy a portugálok elleni siker alkalmával többen is kisebb sérülést szenvedtek, ezért az orvosi stábnak sok munkája volt. Beszámolója szerint Mats Hummels, Ilkay Gündogan és Robin Gosens felépült, de Lukas Halstenberg és Thomas Müller még tegnap sem tudott együtt edzeni társaival, és a mai orvosi vizsgálatok döntenek arról, hogy pályára lép-e a magyarok ellen.

A 21 órakor kezdődő német-magyar találkozó mindkét fél számára sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, míg a hazaiaknak a döntetlen is elegendő. Ugyanakkor, ha a franciák legyőzik a portugálokat, akkor győzelem esetén Rossi csapata a 2. helyen végezne a csoportjában.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek