391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: az újabb olasz henger már nyolcaddöntőt ért

10perc.hu
2021. 06. 16.
Foci Eb: az újabb olasz henger már nyolcaddöntőt ért

Megint rúgott Roberto Mancini csapata egy hármast, tíz meccse nem kapott gólt, és két fordulót követően már tovább is jutott a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjából.

Kettőből kettő – ami nyolcaddöntőt ér. Ez a nagyon rövid összefoglalója az olasz válogatott eddigi Eb-szereplésének. Roberto Mancini csapata már 29 meccse veretlen, az utolsó tíz meccsen rúgott harmincat, és nem kapott egyet sem, és most a közel sem olyan gyenge Svájc csapatát győzték le egészen simán 3-0-ra.

A római találkozón a házigazda olaszok ellen a svájciaknak szinte említésre méltó epizódja sem volt, míg Mancini csapata a három találaton kívül egy visszavont gólt is szerzett – a VAR kezezés miatt visszavonatta Chiellini találatát –, és olyan sebességfokozatban játszott, amelyet nem nagyon láttunk eddig az Eb-n.

A meccs hőse a 23 esztendős Locatelli volt, aki nemcsak két gyönyörű gólt szerzett, de a mezőnyben is remekelt. A harmadik találatot szerző Immobile pedig egy régi rekordot állított be, hiszen 2002-ben Christian Vieri volt az utolsó olasz csatár, aki egy világversenyen az első két fordulóban betalált az ellenfelek kapujába. Elnézve az olasz focisulit, csak egy kérdés merül fel: hol lesz a végállomás…



Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló

Olaszország-Svájc 3-0 (1-0)

Róma, Stadio Olimpico, 12 445 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)

Olaszország: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24.), Spinazzola - Barella (Cristante, 87.), Jorginho, Locatelli (Pessina, 86.) - Berardi (Tolói, 70.), Immobile, Insigne (Chiesa, 69.).

Svájc: Sommer - Elvedi, Schär (Zuber, 58.), Akanji - Mbabu (Widmer, 58.), Xhaka, Freuler (Sow, 84.), Rodríguez - Shaqiri (Vargas, 76.) - Embolo, Seferovic (Gavranovic, a szünetben).

Gólszerzők: Locatelli (26., 52.), Immobile (89.)


Az A csoport állása

1. Olaszország        2             2             -             -             6-0         6 pont

2. Wales                  2             1             1             -             3-1         4

3. Svájc                   2             -             1             1             1-4         1

4. Törökország       2             -             -              2              0-5         0

Főkép forrása:
AFP

További cikkek