Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: A finnek győztek, de a dánok a legnagyobb nyertesek

10perc.hu
2021. 06. 12.
Foci Eb: A finnek győztek, de a dánok a legnagyobb nyertesek

Christian Eriksen életben van, stabil az állapota, így a dán válogatott számára most ez a legfontosabb, a meccs végeredménye értelemszerűen másodlagos.

Sosem szerettük volna azt, hogy egy labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban az legyen a legfontosabb, hogy egy játékos újjáélesztése sikeres, és a világ felsóhajthat, a közvetlen életveszély elmúlt. Ugyanis Dánia-Finnország Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében Christian Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő 15 percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

A találkozót folytatták, és talán nem meglepő módon az Eb-újonc finn labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a társházigazda dán csapatot Koppenhágában, a B csoportban. A 105 perces kényszerszünet előtt és utána is a dánok uralták a játékot, ám még egy véleményes büntetőből sem tudtak egyenlíteni. A hajrában is próbálkozott a 2021-ben eddig veretlen házigazda, de nagy gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, így kikapott az első nagy tornáján szereplő finn csapattól.



Európa-bajnokság, 1. forduló, B csoport

Finnország-Dánia 1-0 (0-0)

Koppenhága, 15 200 néző, v.: Taylor (angol)

Finnország: Hradecky - Toivo, Arajuuri, O'Shaughnessy - Raitala (Väisänen, 90.), Lod, Sparv (Schüller, 77.), Kamara, Uronen - Pohjanpalo (Forss 84.), Pukki (Kauko, 77.).

Dánia: Schmeichel - Kjaer (Vestergaard, 63.), Wass (Stryger, 76.), Christensen, Maehle - Eriksen (Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) - Poulsen, Wind (Olsen, 63.), Braithwaite.

Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek