Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fucsovics döntős Rotterdamban!

10perc.hu
2021. 03. 07.
Fucsovics döntős Rotterdamban!

A legjobb férfi magyar teniszező élete első ATP 500-as tornadöntőjére készül, ahol a világranglista 8. helyezettje az orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele.

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre a világranglista 59. helyén álló Fucsovics Márton, aki a rotterdami 500-as verseny selejtezőjéből indulva bejutott a torna döntőjébe, miután az elődöntőben sima, 6:4, 6:1-es győzelmet aratott a horvát Borna Coric felett. Amellett, hogy a magyar játékosnak ez pályafutása első ATP 500-as fináléja, azért azt tegyük hozzá, hogy a rotterdami torna történetében ő mindössze a második játékos, aki a kvalifikációból indulva jutott be a döntőbe: legutóbb 2001-ben a francia Nicolas Escude volt képes hasonlóra, aki akkor Roger Federert is legyőzte rövidítéses döntő szettben.

"A korábbi három mérkőzésünkön kikaptam tőle, de nem mondanám őt mumusomnak. Máskor is adódott már lehetőség, hogy legyőzzem, de akkor nem sikerült, most igen. Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobb voltam, nagyon jó taktikával léptem pályára, amit sikerült megvalósítanom. Tudom, hogy Rubljov mostanában fantasztikusan játszik, nagyon jó játékos, de úgy érzem, hogy megérkeztem a folyóhoz, és már át szeretnék kelni rajta..." - mondta Fucsovics, aki döntőbe kerülésével máris 13 helyet javítva a 46. lesz hétfőtől az élő világranglistán, diadalával pedig a 37. helyre ugorhat.



Fucsovics eddig háromszor találkozott az orosz játékossal, és a magyar versenyző 2–1-re vezet vele szemben. 2016-ban, a barcelonai ATP-500-as viadal selejtezőjében 7:6, 6:7, 6:3-ra és 2017-ben Budapesten, az oroszok elleni Davis-kupa világcsoportba jutásért kiírt párharc során, őrületes meccsen, 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3-ra győzte le Rubljovot, míg az orosz a tavalyi Roland Garros nyolcaddöntőjében diadalmaskodott 6:7, 7:5, 6:4, 7:6-ra.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek