Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A tejes víz és a szobanövények

10perc.hu
2020. 12. 17.
A tejes víz és a szobanövények

Ennek segítségével megváltozik a növény levelének PH-értéke is, ami csökkenti a gombás fertőzések előfordulásának gyakoriságát is.

Bármennyire furán hangozhat, de télen több figyelmet kapnak a szobanövények, mint más évszakokban. Persze számos dologra érdemes odafigyelnünk akkor, amikor a növények gondozásáról van szó. Az agroforum.hu szakértői szerint ugyanis a legtöbbnek a szűrt fény és a magas páratartalom kedvez, de vannak olyan kifejezetten szárazságtűrő, meleg- és közvetlen napfénykedvelő fajok, amelyeket akár fűtőtest közelében is hagyhatunk.

Jó tanács! Helyezzük a legtöbb fényt kapó, déli fekvésű, meleg ablakpárkányokba a kaktuszokat és a pozsgás növényeket. A cserepüket néhány naponta forgassuk meg, hogy minden oldalukat megfelelő mennyiségű fény érje. Nem rossz, ha a magasabb páratartalmú helyiségekben, így a fürdőszobában vagy a konyhában a trópusi növényeket tartsuk.



Apró, de nagyon hasznos trükk, ami kedvez a szobanövényeknek, ha a levelek áttörlése során a vízhez egy kevés tejet keverünk. Higgye el mindenki, a hatás nem marad el, nagyon szép, csillogó felületet kapunk. Ráadásul ennek segítségével megváltozik a növény levelének PH-értéke is, ami csökkenti a gombás fertőzések előfordulásának gyakoriságát is.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek