Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Kutatók Éjszakája 2024: Tudományos kalandok minden korosztálynak

10perc.hu
2024. 09. 20.
Kutatók Éjszakája 2024: Tudományos kalandok minden korosztálynak

Fedezd fel a tudományt a Kutatók Éjszakáján! Több mint 400 ingyenes program az SZTE-n szeptember 27-28-án, regisztráció szükséges.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat, amelynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése. Az Európai Unió által indított rendezvény, amelyet a Marie Skłodowska-Curie Akciók támogatnak, idén szeptember 27-én és 28-án kerül megrendezésre - közölte a kutatokejszakaja.hu.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közlése szerint idén is izgalmas és változatos programokkal várják a látogatókat. Több mint 400 program közül választhatnak az érdeklődők: laborlátogatások, bemutatók, tudományos kísérletek és előadások színesítik a két napos eseményt. Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese elmondta, hogy az egyetem szinte minden kara részt vesz a programok szervezésében, köztük a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Természettudományi és Informatikai Kar, valamint a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar.

„Lesz például Choreomundus nemzetközi táncest, játszóház kisrégészeknek, 3D nyomtatás, telemedicina az orvoslásban, és a látványos FizShow Ignácz Ferenc kísérleteivel" – emelte ki Kónya. A programok nemcsak Szegedre koncentrálódnak, a Bajai Obszervatórium és a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar is készül érdekességekkel.

Az eseményen kiemelt figyelmet kap a mesterséges intelligencia és a robotika, miközben a kutatói pálya iránt érdeklődők első kézből tapasztalhatják meg a mindennapi kutatói munka szépségeit.

A programokon való részvétel ingyenes, de egyes eseményekre előzetes regisztráció szükséges a kutatokejszakaja.hu oldalon. A programok közötti eligazodást a Kutatók Éjszakája mobilalkalmazás segíti, amely ingyenesen letölthető.

További cikkek