Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Harvey Weinstein ártatlannak vallja magát az új szexuális bűncselekmény vádjában

10perc.hu
2024. 09. 19.
Harvey Weinstein ártatlannak vallja magát az új szexuális bűncselekmény vádjában

Harvey Weinstein hollywoodi producer ártatlannak vallotta magát egy újabb szexuális bűncselekménnyel kapcsolatos vád alatt New York-ban.

Harvey Weinstein hollywoodi producer, aki jelenleg egy New York-i bíróság előtt áll, ártatlannak vallotta magát az ellene emelt új szexuális bűncselekmény vádjában. Alvin L. Bragg kerületi ügyész szerint a 72 éves Weinstein egy nő állítólagos szexuális zaklatása miatt került újabb vád alá, amelyet 2006-ban követett el egy manhattani szállodában. Weinstein szerdán határozottan kijelentette: „Nem bűnös” a vádakra válaszul - közölte a BBC.

Weinstein kerekesszékben jelent meg a bíróságon, sötét öltönyt és kék nyakkendőt viselt, jobb kezén pedig nagy kötés volt. Bragg úr nyilatkozatában kiemelte: „Ennek a túlélőnek köszönhetően, aki bátran jelentkezett, Harvey Weinstein ellen most vádat emeltek egy további állítólagos erőszakos szexuális támadás miatt.”

A hollywoodi producer jelenleg újratárgyalásra vár, mivel áprilisban a New York legfelsőbb fellebbviteli bírósága hatályon kívül helyezte korábbi nemi erőszakért hozott ítéletét és 23 éves büntetését. Az ítéletet azzal indokolták, hogy Weinstein nem kapott tisztességes tárgyalást, mivel a bíró olyan tanúk vallomásait is engedélyezte, akiknek a bántalmazásával nem vádolták.

Weinstein továbbra is előzetes letartóztatásban van, 16 éves büntetését tölti egy színésznő 2013-as Los Angeles-i megerőszakolása miatt. Júliusban egy New York-i börtönkórházba szállították, ahol több egészségügyi problémával, köztük Coviddal és kettős tüdőgyulladással kezelték. Ügyvédei múlt héten sürgősségi szívműtétet hajtottak végre rajta.

Az ügyészek indítványt nyújtottak be az új vádpont és a 2020-ban hatályon kívül helyezett nemi erőszakkal kapcsolatos, folyamatban lévő újratárgyalás összevonására. A bírónak október 2-án kell döntenie erről az indítványról.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Film

További cikkek