Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Október végén startol a BIFF – Budapest International Film Festival a Corvin Moziban

10perc.hu
2024. 09. 15.
Október végén startol a BIFF – Budapest International Film Festival a Corvin Moziban

Október végén kezdődik a BIFF – Budapest International Film Festival a Corvin Moziban. Friss filmek, retrospektív blokkok és kultfilmek várják a nézőket.

Október 29. és november 3. között kerül megrendezésre a BIFF – Budapest International Film Festival a budapesti Corvin Moziban. Az esemény célja, hogy az új és izgalmas filmek mellett retrospektív blokkokkal és kultfilmekkel gazdagítsa a nézőket.

A fesztivál premierjein bemutatásra kerül többek között az ír hip-hop trió, a Kneecap életrajzi filmje, a Cannes-i nagydíjas iráni családi dráma, The Seed of the Sacred Fig, valamint az A24 misztikus dobása, I Saw The TV Glow. Az argentin Eduardo Williams kísérleti filmje, The Human Surge 3, és Buster Keaton 1924-es klasszikusa, Ifjabb Sherlock detektív is a program része.

A fesztivál különlegessége, hogy az I Saw The TV Glow egyik vetítése egy kihelyezett Telex Filmklub lesz, ahol a film genderről és a kilencvenes évek médiafogyasztásáról szóló aspektusait beszélik meg vendégekkel – közölte a Telex.

A BIFF célja, hogy a Titanic Filmfesztivál szellemi örökségét továbbvigye és új színt hozzon Budapest kulturális életébe. „Szeretnénk belakni és felforgatni Budapestet a legkülönfélébb szakmai programokkal és eseményekkel” – mondta Horváth Kristóf, a fesztivál vezetője.

A teljes programot szeptember második felében jelentik be, és a jegyértékesítés is ekkor kezdődik. További információkért látogass el a fesztivál hivatalos honlapjára, Facebook-oldalára vagy Instagram-profiljára.


Főkép forrása:
BIFF - Budapest International Film Festival Facebook
Címkék:
#Film

További cikkek