Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az amerikai választások előtt jelenik meg a Donald Trumpról készült film

10perc.hu
2024. 09. 03.
Az amerikai választások előtt jelenik meg a Donald Trumpról készült film

Október 11-én kerül az amerikai mozikba a vitatott "The Apprentice" című életrajzi film, amely Donald Trump életének 1980-as évekbeli szakaszát mutatja be.

A "The Apprentice" című Donald Trump-életrajzi film októberben, nem sokkal az amerikai választások előtt kerül bemutatásra, ami nagy port kavart. A film, amelyet először a cannes-i filmfesztiválon mutattak be, Trump 1980-as évekbeli életét dolgozza fel, különös tekintettel a New York-i ingatlanpiacon betöltött szerepére és a Roy Cohn általi mentorálására. Trumpot Sebastian Stan alakítja, míg Roy Cohnt Jeremy Strong játssza - írta meg a The Guardian.

A film egyik legvitatottabb jelenete, ahol Trump erőszakosan viselkedik akkori feleségével, Ivana Trumppal, már most jelentős médiafigyelmet kapott. Ezt a jelenetet Trump jogi csapata „rosszindulatú rágalmazásnak” minősítette, míg Ivana korábbi állításait, miszerint Trump szexuálisan zaklatta őt, később visszavonta. Az 1970-es évektől kezdve legalább 26 nő vádolta meg Trumpot szexuális zaklatással, amit ő mindvégig tagadott.

A film vegyes kritikákat kapott; míg néhány kritikus „éles és kíméletlen” ábrázolásnak tartja, mások tompának és lényegtelennek nevezték. A film készítője, Ali Abbasi, aki korábban a Holy Spider című sorozatgyilkosos thrillert rendezte, arra számít, hogy a választási időszakban történő bemutató növeli a film iránti érdeklődést. Abbasi megjegyezte, hogy nem biztos benne, hogyan fogadná Trump a filmet, de nyitott lenne arra, hogy megvitassák azt egy közös vetítés után.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek