Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Egy stábtag beszólt Kate Winslet alakjára a forgatás alatt

10perc.hu
2024. 08. 19.
Egy stábtag beszólt Kate Winslet alakjára a forgatás alatt

A színésznő, aki szándékosan nem diétázott új szerepéhez, erőteljes választ adott a testére tett megjegyzésekre.

Kate Winslet ismét szembesült testére irányuló kritikával új filmje, a Lee forgatásán, amely az Oscar-esélyes alkotások között említhető. A színésznő arról számolt be, hogy egy stábtag megjegyzést tett a testalkatára, különösen az úgynevezett "úszógumikra." A megjegyzés azért különösen bántó volt, mert Winslet szándékosan nem diétázott a szerephez, mivel a karakter, Lee Miller, egy második világháborús fotóriporter, ilyen megjelenést kívánt - írja az IGN Hungary.

Az Lee című brit történelmi dráma Ellen Kuras rendezésében Lee Miller életét mutatja be, aki a huszadik század első felében először modellként, majd a Vogue fotóriportereként vált ismertté. Winslet, aki a szerep kedvéért elengedte az edzéseket és a diétát, meglepődött a forgatás közben ért kritikán, hiszen a karakter megjelenése is a korabeli nőideált tükrözte, amely távol áll a mai elvárásoktól.

Egy forgatási szünet során a színésznő bikiniben ült egy padon, amikor egy stábtag megjegyezte, hogy talán "egyenesebben kellene ülnie", hogy eltakarja az úszógumikat. 

Winslet azonban határozottan visszautasította ezt a javaslatot, mondván, hogy ezek a részek szándékosan láthatóak, és büszke rájuk. 

„Ez az én testem, az én életem, és nem rejtegetem. Az évek múlásával egyre jobban érzem magam a bőrömben, és mások véleménye nem tud megérinteni" 

– nyilatkozta a színésznő a Harper’s Bazaarnak adott interjújában.

Winslet korábban már beszélt arról, mennyire bátor lépés volt számára, hogy 50 éves korhoz közeledve levetkőzzön a kamerák előtt. A Lee című film szeptemberben debütál a mozikban, és várhatóan komoly figyelmet fog kapni mind a történelmi tartalom, mind a színésznő alakítása miatt.


Főkép forrása:
Kate Winslet Facebook
Címkék:
#Film

További cikkek