Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Hrutka Róbert megható szavai Tompos Kátyáról

10perc.hu
2024. 07. 22.
Hrutka Róbert megható szavai Tompos Kátyáról

Hrutka Róbert zeneszerző és énekes-zeneszerző megható interjúban emlékezett meg jóbarátjáról, Tompos Kátyáról, aki hosszan tartó betegség után hunyt el május 31-én.

A Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész-énekes 41 éves volt, halála előtt nem sokkal sikerült összegyűjteni a külföldi gyógykezeléséhez szükséges pénzt, jótékonysági aukciók, koncertek és gálaestek segítségével - számolt be róla a 24.hu.

Hrutka a story.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy hősként emlékezik Tomposra, aki még betegségének utolsó napjaiban is reménykedett. Hrutka szerint Tompos orvos barátja végig mellette volt, folyamatosan tájékoztatta őt a következő lépésekről és kezelési lehetőségekről. ,,Úgy gondolom, Kátya a szíve mélyén felkészült arra, hogy egyszer vége lehet. Valószínűleg azért is keresztelkedett meg." – mondta Hrutka.

Az interjúból kiderült, hogy Tompos Kátya ritkán beszélt betegségéről, még közeli barátaival sem. Hrutka felidézte, hogy amikor 2018-ban a kórházban volt, ő vitte haza. „Azt mondta, menjünk be az intézet udvarán lévő kápolnába. Meggyújtotta az összes mécsest és imádkozott, pedig akkor még nem is tudta, milyen nagy a baj” – emlékezett vissza Hrutka.

A zeneszerző kiemelte, hogy sokan támogatták Tompos Kátya gyógyulását és a felé áradó szeretet gyógyító erejű volt. ,,Ő lett a híd ember és ember között, ahol mindenki azt érezte, nemcsak őt, hanem önmagából is megmenthet egy darabot. Azt a darabot, ami képes küzdeni egy közös ügyért, képes kimutatni a szeretetét, képes valóra váltani a csodákat. Kátyánál sajnos az idő legyőzött minket, de mégis minden egyes perc és óra megérte, ami érte történt." – mondta Hrutka, hozzátéve, hogy barátja elvesztésével belőle is elveszett valami.

„Ebben a csendben talán könnyebb lesz újra önmagunkra találni, vagy meglelni azt, amiről azt hittük, elveszett. Kátya halálával elvitt magával valamit, ami tele volt energiával, mosollyal és zenével, amit nem látunk, csak érzünk, mert átölel és észrevétlen körbevesz minket.  – zárta gondolatait Hrutka Róbert.

Főkép forrása:
Hrutka Róbert Facebook oldala
Címkék:
#Színház

További cikkek