Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Összegyűlt a megfelelő összeg Tompos Kátya kezelésére

10perc.hu
2024. 05. 30.
Összegyűlt a megfelelő összeg Tompos Kátya kezelésére

Sikeres volt az adománygyűjtés Tompos Kátya számára.

A hétvégén tartott jótékonysági gála során sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt Tompos Kátya külföldi gyógykezelésére. A Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett eseményen közel hétszázan vettek részt, hogy támogassák a rákkal küzdő színésznőt - közölte a 24.hu.

Március elején derült ki a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán, hogy Tompos Kátya egy ritka rákbetegséggel küzd, amelyhez Magyarországon nem elérhető a megfelelő kezelés. A külföldi gyógykezeléshez szükséges költségeket az állam nem finanszírozza, és a színésznő anyagi tartalékai, valamint a barátai által korábban összegyűjtött pénz is elfogyott.

A „Szeretünk Kátya” címet viselő jótékonysági gálán neves művészek léptek fel, köztük Máthé Beáta, Falusi Mariann, Für Anikó, Udvaros Dorottya, Peller Anna és Dolhai Attila. A rendezvény sikeres volt, a Story beszámolója szerint a résztvevők összefogásának köszönhetően összegyűlt a gyógykezeléshez szükséges összeg.

Hrutka Róbert, az est zenei rendezője és szervezője, elmondta, hogy márciusban értesült Tompos Kátya betegségéről, ami hirtelen rosszabbra fordult. Barátaival igyekeztek támogatni, de az összeg kevés volt. Végül sikerült elérniük, hogy az emberek segítsenek. Kifejezte háláját a résztvevőknek, akik összefogásukkal és adományaikkal lehetővé tették, hogy a színésznő számára elérhetővé váljon nemcsak a szükséges kezelés, hanem esetleg egy még drágább terápia is. A zenész reményét fejezte ki, hogy a szeretet és az összefogás ereje erőt ad Tompos Kátyának a gyógyuláshoz, mivel a betegség leküzdéséhez kitartásra és hitre van szükség.

A színésznő jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét, és hosszú folyamat lesz, mire állapota javul.

Főkép forrása:
Fábián Juli Emlékalapítvány (Facebook)
Címkék:
#Színház

További cikkek