Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Firenze lett a világ legjobban körbesétálható városa

10perc.hu
2024. 06. 21.
Firenze lett a világ legjobban körbesétálható városa

A Tourlane és a WalkScore által készített lista szerint Firenze vezeti az élmezőnyt a legjobban sétálható városok között.

Firenze a világ legjobban sétálható városa lett az idei évben, írja a Travel+Leisure az Insider Monkey pénzügyi weboldalának rangsorolása hivatkozva. A lista összeállításához a Tourlane és a WalkScore adatforrásait használták fel, melyek segítségével az egyes turisztikai látványosságok közötti távolságot mértek, valamint az IQAir adatait és a bűnözési indexeket is figyelembe vették.

Firenze vonzereje a reneszánsz történelmében és időtlen építészeti csodáiban rejlik, melyek mindössze pár lépésre találhatók egymástól a történelmi belváros szűk utcáin át. Az Uffizi Képtár, a Ponte Vecchio, a Piazza della Signoria, a Piazza del Duomo és a Santa Maria del Fiore katedrális mind mindössze 0,5 mérföldnyire vannak egymástól, így 10 perc alatt könnyedén elérhetők gyalog.

A lista további éllovasai között szerepel Riga Lettországban, ahol a legjobb turisztikai célpontok 1,5 mérföldön belül találhatók, valamint Hamburg Németországban, ahol a látnivalók két mérföldes körzetben helyezkednek el. Porto Portugáliában a negyedik, Madrid pedig az ötödik helyen végzett, ahol szintén kiválóan sétálható a belváros, kiegészítve a tömegközlekedési lehetőségekkel.

Az értékelés kiemeli Madrid központi területeinek, mint a Puerta del Sol és a Retiro park sétálhatóságát, amelyek fontos történelmi és kulturális helyszínek. Összességében a listán szereplő városok mindegyike magas levegőminőséget és biztonságot kínál, így ideális célpontok a gyalogos turizmus szerelmeseinek.

A teljes lista ITT érhető el.

További cikkek