Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Ezúttal nem Berényi Miklós, hanem Szőke Zoltán okozott botrányt!

10perc.hu
2023. 08. 18.
Ezúttal nem Berényi Miklós, hanem Szőke Zoltán okozott botrányt!

A Barátok közt egykori sztárját idő előtt eltávolították az Erdőkertes Faluház és Könyvtár igazgatói posztjáról.

A Szőke Zoltán által húsz éven keresztül megformált karakter, Berényi Miklós is a csalásokról és az ügyeskedésekről volt ismert. Most maga a színész is utóbbival próbálkozott, ezért véget ért igazgatói megbízása az Erdőkertes Faluház és Könyvtárban, ahonnan Szurdi Miklós menesztette – írja a Blikk.

Erdőkertes Község Önkormányzata közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a színész két év után távozott a helyi faluháztól. Távozásának az oka, hogy a korábbi könyvtári megbízottal, Bajáki Bernadett-tel – aki közben a Kerepesi Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője lett – az erdőkertesi és a kerepesi művelődési házban is állást vállaltak.

„A Kerepesi Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Erről az új munkavégzésről Erdőkertes Önkormányzata a Facebookról értesült” – olvasható a posztban. E szerint a színész dupla fizetést vett fel a két pozícióért. Ráadásul Bajáki Bernadett Erdőkertesen szerződéses tanácsadói megbízást kapott Szőke Zoltántól, azaz egyik helyen a színész, a másikon Bajáki volt a főnöke a másikuknak.

,,Hatalmas felháborodást keltett a vezetőségben, amikor mindez napvilágra került, hiszen mindez szabályellenes. Óriási balhé volt, nyilván Zolit is felelősségre vonták, és nem hosszabbították meg a megbízási szerződését" – mesélte a faluház egyik munkatársa a lapnak.


Az Erdőkertes Faluház és Könyvtár     Fotó: Facebook


A jelenleg megbízott igazgató, Szurdi Miklós mindehhez hozzátette: a színész hivatalosan október 13-ig van állományban, de nem kell bejárnia dolgozni. Ő pedig keresi a helyére azt a személyt, akinek a segítségével az igényeknek megfelelően tudják működtetni Erdőkertes művelődési házát.

A színészt azonban nem azonnal elbocsátották, hanem felajánlottak neki egy másik pozíciót, az azonban nem kellett neki. Szőke Zoltán nem kívánt nyilatkozni a témával kapcsolatban, Bajáki Bernadett pedig csak egy kommentben nyilatkozott.

„Kerepesen megfelelt a pályázatom, de csak úgy vállaltam el, ha maradhatok Erdőkertesen a programokat szervezni, pályázatokat írni, közösséget építeni, a szakmai anyagokat megírni. Örömmel dolgoztam tovább itt is. Megbízási szerződéssel, amelynek keretében célfeladatokat láttam el. Nem 8 órás szerződéssel” – írta Bernadett.

Főkép forrása:
TV2/Mokka

További cikkek