Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Módosította a biztonsági öv szabályait a Singapore Airlines

10perc.hu
2024. 05. 24.
Módosította a biztonsági öv szabályait a Singapore Airlines

A halálos baleset miatt lép életbe az intézkedés.

A Szingapúri Légitársaság módosította a repülés közbeni biztonsági öv szabályait és legalább egy járat útvonalát is megváltoztatta, miután ezen a héten egy turbulenciás incidens egy ember halálát okozta és tucatnyi mást kórházba juttatott - közölte a légitársaság és a repülési adatok - közölte a CNN.

A légitársaság óvatosabb megközelítést alkalmaz a turbulenciával szemben, beleértve a forró italok és ételek felszolgálását is, amíg a biztonsági öv jelző be van kapcsolva - áll a Szingapúri Channel News Asia műsorszolgáltatónak tett nyilatkozatában. "A SIA továbbra is felülvizsgálja eljárásait, mivel utasaink és a személyzet biztonsága a legfontosabb" - tették hozzá.

A SQ321 London-Szingapúr járat a Boeing 777-300ER típusú gépen, amely 211 utast és 18 legénységi tagot szállított, kényszerleszállást hajtott végre Bangkokban kedd este, miután a gép turbulenciába került, ami utasokat és legénységi tagokat dobált a kabinban, egyeseket a mennyezetnek csapva.

A Londonból Szingapúrba tartó SQ321 járat az incidens óta két repülést teljesített, és nem repült át azon a mianmari területen, ahol a hirtelen turbulencia körülbelül három órával a tervezett leszállás előtt bekövetkezett. A repülési idő körülbelül ugyanaz, ahogy a nyomkövetési adatok is mutatják. Ehelyett a Bengáli-öböl és az Andamán-tenger felett repültek, a FlightRadar 24 repülési követő szolgáltatás útvonaladatai szerint. A gép belsejéről készült fényképek a fedélzeti kabinpanelek gashasadásait, a mennyezetről lógó oxigénmaszkokat és paneleket, valamint a szanaszét szóródott poggyászokat mutatták. Egy utas elmondta, hogy egyesek fejét a fejek feletti lámpákba csapták, és betörték a paneleket.

Csütörtök este, május 23-án 46 utas és 2 legénységi tag feküdt kórházban Bangkokban; 19-en még mindig Bangkokban tartózkodtak - közölte a légitársaság. A bangkoki Samitivej Srinakarin Kórház egyik tisztségviselője csütörtökön elmondta, hogy a 46 sebesültből 20 még mindig az intenzív osztályon fekszik, hozzátéve, hogy a sérülteknek gerincvelői, agyi és koponyasérüléseik vannak.

A Singaporean Airlines, amelyet széles körben a világ egyik vezető légitársaságának ismernek el, és a légiközlekedési ipar számára mércét jelent, az elmúlt években nem szenvedett el súlyos balesetet.




Főkép forrása:
Sébastien Mortier/Flickr
Címkék:
#Reptér

Hirdetés

További cikkek