390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Iskolai lövöldözés tört ki Finnországban

10perc.hu
2024. 04. 03.
Iskolai lövöldözés tört ki Finnországban

A Vantaa-ban történt lövöldözésnek több halálos áldozata is van.

Egy gyermek meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült egy finnországi iskolai lövöldözésben - közölte az ország nemzeti rendőrsége.

Az áldozatok 12 évesek voltak. A gyanúsított, aki szintén 12 éves volt és ugyanannak az iskolának a tanulója, gyalog menekült el, de később a rendőrség elfogta a finn fővárostól, Helsinkitől északra fekvő külvárosban. A rendőröket helyi idő szerint kedden reggel 9 óra körül hívták a Viertola iskolához Vantaa városában - közölte a CNN.

A lövöldözésben használt maroklőfegyver a lövöldöző egyik közeli rokonának volt engedélyezve. A gyanúsítottat gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolják. A tanulókat a lövöldözés után bent tartották az osztálytermekben, és a hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék el az iskolát, és maradjanak bent. A Viertola általános iskola Helsinkitől mintegy 18 kilométerre északra fekszik. Az iskolában mintegy 800 diák tanul 1. és 9. osztály között, és körülbelül 90 alkalmazottja van.

Petteri Orpo finn miniszterelnök szerint a lövöldözés "mélyen megdöbbentő". "Gondolataim az áldozatokkal, családjukkal és a Viertola iskola többi diákjával és dolgozójával vannak" - írta az X-en.

Finnországban nagy hagyománya van a vadászatnak, és a fegyvertartási arány az egyik legmagasabb a világon, de az iskolai lövöldözések rendkívül ritkák.


Főkép forrása:
Wikimedia Commons

További cikkek