Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

United Airlines: 1 hét alatt 5 incidens történt

10perc.hu
2024. 03. 13.
United Airlines: 1 hét alatt 5 incidens történt

A United Airlines ötödik incidensről számolt be egy héten belül, ami aggodalmat kelt a légitársaság biztonságával kapcsolatban. A legutóbbi incidens egy Boeing 777-300-as repülőgépet érintett, amely tüzelőanyag-szivárgás miatt kényszerleszállásra kényszerült. Szerencsére senki sem sérült meg.

A United Airlines 830-as járata Sydneyből San Franciscóba tartott, amikor a tüzelőanyag-szivárgás miatt vissza kellett fordulnia. A fedélzeten tartózkodó 183 utas és a legénység biztonságosan leszállt - olvasható a Nypost oldalán.

Ez az incidens csak a legfrissebb egy sor szerencsétlenségben, amelyek a United Airlines gépeit érintették az elmúlt héten. Március 4-én egy Boeing 737-es kényszerleszállásra kényszerült Texasban, miután lángok csaptak ki az egyik hajtóművéből. Március 7-én egy San Franciscóból Japánba tartó Boeing 777-20-as futóműve leesett felszállás után. Másnap egy United Airlines-gép hidraulikus problémák miatt kényszerült leszállni Los Angelesben. Ugyanezen a napon egy másik United Airlines-gép kifutott a kifutópályáról Houstonban.

A Boeing bejelentette, hogy heti megfelelőségi ellenőrzéseket és további berendezések auditokat vezet be minden 737 munkaterületen a minőségi problémák csökkentése érdekében. A Szövetségi Légiközlekedési Hatóság (FAA) több tucat problémát talált a Boeing 737 MAX sugárhajtású gyártási folyamata során.

Főkép forrása:
United Facebook oldal

További cikkek