388.88 Ft

361.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Elutasították a Meghan Markle ellen indított rágalmazási pert

10perc
2024. 03. 13.
Elutasították a Meghan Markle ellen indított rágalmazási pert

Egy amerikai bíró elutasította a rágalmazási pert, amelyet féltestvére indított Sussex hercegnéje ellen.

Samantha Markle egy Netflix-dokumentumfilmben és egy 2021-es, Oprah Winfreynek adott interjúban tett megjegyzései miatt perelte be Meghant.

Charlene Edwards Honeywell bírónő az ítéletében megállapította, hogy ezek a megjegyzések vagy vélemények, vagy lényegében igazak, vagy nem hitelesen rágalmazzák Samanthát. Az ügyet prejudikációval elutasították, ami azt jelenti, hogy a nő nem nyújthat be újból keresetet.

Samantha kifogásolta Meghan Winfrey-nek adott interjújában tett megjegyzését, miszerint Samantha akkor változtatta vissza a vezetéknevét Markle-re, amikor féltestvére elkezdett randizni a sussexi herceggel - közölte a BBC.

Honeywell bírónő azonban ítéletében azt mondta: "A bíróság tudomásul vette, hogy Samantha 2016 szeptemberében a Rasmussen vezetéknevet használta, Markle pedig két hónappal később, nem sokkal azután, hogy Meghan királyi kapcsolatáról először számoltak be. Ezért az állítás lényege - miszerint Samantha röviddel azután váltott a családi nevére, hogy kiderült, hogy Meghan Harry herceggel van viszonya - igaz."

A perben kifogásolták Meghan megjegyzéseit is arról, hogy milyen közel álltak egymáshoz, amikor felnőttek, Meghan pedig azt mondta Winfrey-nek: "Egyedüli gyerekként nőttem fel, amit mindenki tud, aki körülöttem nőtt fel, és azt kívántam, bárcsak lennének testvéreim".

Honeywell bíró úgy döntött, hogy ez Meghan kifejezett véleménye volt a kapcsolatukról. Hozzátette, hogy Samantha nem azonosított olyan kijelentéseket, amelyek alátámasztanák a rágalmazási igényt.

A bírósági dokumentum szerint ez volt Samantha harmadik próbálkozása a Meghan elleni panasza módosítására, akivel közös apja, Thomas Markle. Először 2022 márciusában indított jogi eljárást, azt állítva, hogy a hercegné rágalmazta őt azzal, hogy információkat adott egy Finding Freedom című, nem engedélyezett életrajzi könyvnek, és azzal, hogy élő adásban beszélt a Winfreyvel való kapcsolatukról. Az ügyet tavaly ejtették, miután Honeywell bíró úgy ítélte meg, hogy a hercegné nem lehet felelős a könyv tartalmáért, mert nem ő adta ki azt.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek