393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vérszemet kaptak az ukránok! Megint támadták a Krímet

10perc.hu
2023. 09. 13.
Vérszemet kaptak az ukránok! Megint támadták a Krímet

Az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira.


Ukrán rakétatámadás érte Szevasztopolt, 24 ember megsérült - közölte Mihail Razvozsajev, a város kormányzója a Telegramon. „A Szevmorzavod (hajógyár) déli részén lévő tűzvész helyszínén vagyok. A támadás következtében az előzetes információk szerint összesen 24 ember sérült meg, négy állapota közepesen súlyos" - írta a kormányzó.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira. A tárca szerint az orosz légvédelem hét cirkálórakétát lelőtt, a Vaszilij Bikov járőrhajó pedig megsemmisítette az összes tengeri drónt. A cirkálórakéták két javítás alatt álló hajót rongáltak meg.

Az éjszaka folyamán a Krím félszigetet az orosz szárazfölddel a Kercsi-szoroson át összekötő Krími hídon átmenetileg felfüggesztették a forgalmat. A helyi hatóságok közölték, hogy Donyeckre hajnalban három kazettás lőszert lőtt ki az ukrán tüzérség; ismertetésük szerint a régiót 98 alkalommal lőtte az ukrán fél, 284 lőszerrel.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek