Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Jön az atomháború? Dmitrij Medvegyev atomtámadással fenyegette meg Washingtont

10perc.hu
2023. 09. 11.
Jön az atomháború? Dmitrij Medvegyev atomtámadással fenyegette meg Washingtont

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján üzent az Egyesült Államoknak a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulója előtt.

Nagyon úgy tűnik, hogy újfent elgurult Dmitrij Medvegyev gyógyszere. A korábbi orosz elnök és kormányfő úgy fogalmazott, nem akarja megátkozni az amerikaiakat, de elérhetik, hogy terroristák ismét végrehajtsanak ellenük egy támadást 2001. szeptember 11-e stílusában, viszont már atom- vagy biológiai fegyverrel.

„Az Egyesült Államok egyetemes arcátlanságával arra ösztönözhet valakit, hogy nagyszabású terrortámadást indítson vagy atomfegyvert vessen be ellene" - írta az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján. Mindezt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulója előtt.

„Valakinek az atomhatalmak vezetői közül felmondják az idegei a szolgálatot, és érzelmi alapon úgy dönt, hogy tömegpusztító fegyvereket vet be. Annál is inkább, mert a folyamatosan bővülő nukleáris klub jelentős részét semmilyen kötelezettség nem köti" – hangoztatta Medvegyev.

Majd egészen megdöbbentően hozzátette: „És akkor ennyi. Kampec. Már csak az marad, hogy pénzt gyűjtsenek egy új emlékműre a Ground Zero szomszédságában. A jobbik esetben. A rosszabban pedig - egyszerűen koszorúkat eresztenek a vízre..."

Főkép forrása:
MTI/EPA/Szputnyik

További cikkek