Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Prigozsin halálos beteg? Putyin lányának kórházában kezelték

10perc.hu
2023. 07. 12.
Prigozsin halálos beteg? Putyin lányának kórházában kezelték

A villámlázadást szervező Wagner-vezér rákos, ezt két munkatársa is megerősítette az egyik oknyomozó portálnak.

A Wagner-csoport tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin nagyon komoly betegségen esett át, és egy olyan klinikán kezelték, amely egészen véletlenül Vlagyimir Putyin lányához, Marija Voroncovához kötődikjelentette szerdán a Projekt nevű független orosz portál a Telegramon. Az oknyomozó oldal olyan emberekre hivatkozik, akik az elmúlt években a Wagner-vezér közeli munkatársai voltak.

„Sokáig kezelték rákkal, és komoly kezelésen esett át. Most megállni látszik a daganatképződés folyamata” – mondja az egyik beszélgetőtárs. A hírek szerint a Wagner vezetője igyekszik egészséges életmódot folytatni és szigorú diétát követ. Prigozsin egyik alkalmazottja arról is beszámolt, hogy az utóbbi időben csak egyszer látta, hogy megengedett magának egy pohár limonádét.

Prigozsin egészségére olyannyira vigyáztak, hogy egy gondosan felszerelt orvosi rendelőt is berendeztek a vidéki házában. A lázadás megindítását követően, amikor a biztonsági tisztviselők házkutatást tartottak Prigozsin lakóhelyén, a Kreml-barát média pedig fényképeket tett közzé a nyomozati akciókról, egyiken intenzív ágy, lélegeztetőgép és oxigénkoncentrátor is látható volt – írta a napi.hu.


Sokáig kezelték rákkal, és komoly kezelésen esett át, de most megállni látszik a daganatképződés folyamata     Fotó: Telegram


Prigozsint a Sogaz biztosítótársaság azonos nevű luxusklinikáján kezelhették. Az intézmény egyébként arról híres, hogy számos „szuper VIP” páciense van, az első ilyen ügyfele pedig nem volt más, mint Marija Voroncova, azaz Vlagyimir Putyin lánya. A kapcsolat közben olyannyira bimbózó lett, hogy cég közös üzleti projekteket indított Voroncovával.

Prigozsin pedig úgy került a képbe, hogy klinika VIP-ügyfeleinek listájának bogarászása közben az újságírók érdekes felfedezést tettek: találtak ugyanis egy rejtélyes, Dmitrij Iszaakovics Geiler nevű pácienst. A Prigozsinnál tartott házkutatás során a biztonsági erők számos fényképet készítettek, amely villámgyorsan az orosz propagandamédia oldalain landolt.

A szakmányban tárolt hamis útlevelek között „véletlenül" Geilerét is megtalálták, csak éppen a Wagner-vezér fényképével. Ebből pedig nem volt nehéz azt a következtetést levonni, hogy Prigozsin nemcsak a világot járta álnéven, de a kórházi kezelését is inkognitóban végezték.

Főkép forrása:
kremlin.ru

Hirdetés

További cikkek