Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy halad az ukrán ellentámadás

10perc.hu/MTI
2023. 06. 19.
Volodimir Zelenszkij elmondta, hogy halad az ukrán ellentámadás

Pjatihatki elfoglalását az orosz erők is elismerték.

Az ukrán csapatok vasárnap elfoglalták a Zaporizzsja megyei Pjatihatki falut. Az ukrán elnök közleménye szerint "lépésről lépésre", jól halad az ukrán ellentámadás.

Az ellenség "hullámszerű" ellentámadásai hatalmas veszteségek árán, de eredménnyel jártak - írta Vlagyimir Rogov, a több mint 70 százalékban elcsatolt Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja a Telegramon.

A térséget tüzérséggel lövik továbbra is az orosz erők, hogy bekerítsék az ukrán csapatokat - tette hozzá Rogov.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap éjszakai videoüzenetében arról számolt be, hogy az ukrán erők "nagyon hatékonyan verték vissza a támadásokat" Avdijivka közelében, a Kelet-Ukrajnában folyó harcokban, és hangsúlyozta, hogy az ellentámadás jól halad. Zelenszkij a videóban Vlagyimir Putyin és az afrikai küldöttség szentpétervári tárgyalásait is kommentálta.

Zelenszkij szerint a szentpétervári tárgyalások is jól tükrözték, hogy csak Ukrajna béketerve reális, amely az orosz csapatok teljes kivonulását követeli Ukrajnából. Zelenszkij szerint az oroszországi tárgyalások csak a háborúról szóltak, "arról, hogyan lehet tovább pusztítani az életeket".

Közben az ENSZ azzal vádolta Moszkvát, hogy a kahovkai vízerőműben történt gátszakadás után az orosz csapatok által elfoglalt ukrán területeken nem engedélyezte, hogy segítséget nyújtson az elöntött területeken érintett, sokezernyi embernek, akik elvesztették otthonukat.

Főkép forrása:
president.gov.ua (Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke)

További cikkek