391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Wagner-vezér Bahmutért cserébe elárulta volna Putyint

10perc.hu
2023. 05. 15.
A Wagner-vezér Bahmutért cserébe elárulta volna Putyint

Jevgenyij Prigozsin felajánlotta az ukrán kormánynak, hogy elárulja az orosz csapatok frontbeli helyzetét, hogy megsemmisíthessék azokat.

Mint ismert, az elmúlt időszakban Vlagyimir Putyin és Jevgenyij Prigozsin között feszült volt a hangulat, ugyanis a Wagner-vezér nem egyszer nyilvánosan fenyegetőzött azzal, hogy kivonja zsoldosait a Bahmut környéki területről, ha nem kapnak megfelelő mennyiségű lőszert.

Ám arra csak most derült fény, hogy a fentieknél jóval jobban megsértődött a Wagner alapítója. A kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentumokból újabb izgalmas dolog derült ki, ugyanis a Washington Post arról számolt be, hogy Prigozsin felajánlotta az ukrán kormánynak, hogy elárulja az orosz csapatok helyzetét – írta a Telex.

Mint ismert, a Wagner-csoport katonái a véres bahmuti orosz offenzíva első vonalaiban harcoltak. Prigozsin pedig felajánlotta, cserébe azért, hogy Ukrajna kivonja katonáit abból a térségből, ahol a Wagner emberei vannak, akkor közli az ukrán hírszerző szolgálattal az orosz erők pozícióit. Azonban az ukrán kormány elutasította az ajánlatot, amely a Wagner-vezér ukrán titkosszolgálattal ápolt kapcsolatain keresztül érkezett Kijevbe.

Prigozsin is megszólalt, méghozzá a sajtószolgálatán keresztül egy hangüzenetben. A Wagner-vezér "nonszensznek" minősítette a vádakat, és azt is tagadta, hogy találkozott volna Kirillo Budanovval, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjével a Washington Post által meg nem nevezett afrikai országban - írja a 24.hu.


Zelenszkij bejelentette, nem támadnak orosz területet, csak az elfoglalt részeket akarják felszabadítani     Fotó: Twitter/DefenceU


A mai napon Róma és Berlin után Londonba látogató Volodimir Zelenszkij a közös berlini sajtótájékoztatón kijelentette: mindenki azt szeretné, hogy a lehető leghamarabb véget érjen a háború Ukrajnában, és eljöjjön a béke.

Világossá tette, hogy nem támadják Oroszországot, hanem Ukrajna legitim, világszerte elismert határai között védekeznek az orosz agresszióval szemben. „A műveletek célja az orosz megszállás alatt lévő területek felszabadítása, Oroszország elleni támadásra pedig nincs időnk, elég katonánk és fegyverünk sem" – jelentette ki az ukrán elnök.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek