Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin propagandistái írták az új orosz tankönyveket – A háborúról kizárólag az ukránok tehetnek

10perc.hu
2023. 05. 02.
Putyin propagandistái írták az új orosz tankönyveket – A háborúról kizárólag az ukránok tehetnek

Az orosz oktatási minisztérium új történelemtankönyveket készített, amelyekben az ukrajnai különleges hadműveletről szóló részek is helyet kaptak.

Elkészültek a legújabb orosz tankönyvek a 10. és a 11. osztályos diákok számára: az új történelem tankönyvekben helyet kapott egy rész az ukrajnai háborúról is, vagy, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nevezi: az Ukrajnában zajló különleges katonai hadműveletről. A diákoknak szóló orosz történelemkönyv természetesen Putyin megfogalmazását követi következetesen – írta a meduza.io.

A könyv az Ukrajnában zajló eseményeket úgy írja le, mint amiért az orosz lakosság teljes mértékben lelkesedik, valamint szinte önként és dalolva vonul harcolni a frontra. Az új, orosz diákoknak szánt köteteket Szergej Kravcov orosz oktatási miniszter mutatta be tegnap egy állami rendezvényen. A tankönyvet szerzőként a volt orosz kulturális miniszter, Vlagyimir Medinszkij – jelenleg Putyin elnök egyik tanácsadója –, illetve Anatolij Torkunov, az MGIMO rektora jegyzi.

Szergej Kravcov szerint az új tankönyvek 2023. szeptember 1-jétől, a következő tanévtől lesznek elérhetők. Mint az oktatási miniszter elárulta, az újraírt köteteket a 2024-2025-ös tanévtől tömegesen fogják használni az orosz iskolákban.

Főkép forrása:
AFP/Szputnyik

További cikkek