Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

FRISSÍTVE! Újabb pusztító földrengés Törökországban! Legalább 1500-an estek áldozatul a természeti katasztrófának

10perc.hu
2023. 02. 06.
FRISSÍTVE! Újabb pusztító földrengés Törökországban! Legalább 1500-an estek áldozatul a természeti katasztrófának

A mostani a legsúlyosabb természeti katasztrófa az 1939-es erzincani földrengés óta, amelyben tízezrek vesztették életüket Kelet-Törökországban.

Gyászol Törökország, gyászol a világ… Recep Tayyip Erdogan török elnök Ankarában a katasztrófavédelem központjában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, legkevesebb 912 halottjuk és 5385 sérültjük van a hajnali, 7,8 erősségű törökországi földrengéseknek. A rengések következtében legalább 2818 épület omlott össze, miközben eddig 2470 embert már kiszabadítottak a romok alól.

A mentési munkálatokban mintegy 9 ezer ember vesz részt, de számuk folyamatosan növekszik. Eddig 45 ország ajánlott fel segítséget – köztük Magyarország, illetve az egymással lassan egy esztendeje véres háborút vívó Oroszország és Ukrajna. A mostani a legsúlyosabb természeti katasztrófa az 1939-es erzincani földrengés óta, amelyben tízezrek vesztették életüket Kelet-Törökországban.


Miközben a romok alatt rekedt emberek mentése zajlik és a világ több részéről is érkezik a segítség, Törökországot helyi idő szerint fél kettő újabb hatalmas földrengés rázta meg. Az AFAD helyi idő szerint 13 óra 24 perckor 7,6-os erősségű földmozgást észlelt a déli Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetében. Szíriában és Törökországban összesen 1500 körüli a halálos áldozatok száma kora délutánig.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek