Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Amíg a bátyja Kijev életét és védelmét szervezi, addig Volodimir Klicsko oroszellenes kampányt folytat a NOB-nál

10perc.hu
2023. 02. 01.
Amíg a bátyja Kijev életét és védelmét szervezi, addig Volodimir Klicsko oroszellenes kampányt folytat a NOB-nál

Az 51 éves ukrán sportember a lebombázott házak mellett készítette a felvételt, amelyben felhívta Thomas Bach figyelmét, ha engedik versenyezni a 2024-es párizsi olimpián az orosz sportolókat, azzal ő is a háború cinkosává válik.

Volodimir Klicsko korábbi nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívó Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének küldött videóüzenetében tiltakozik az oroszok és a fehéroroszok 2024-es olimpiai részvétele ellen. Az 51 éves ukrán sportember – akinek bátyja, Vitalij Kijev polgármestere – az ellen a NOB felvetés ellen szólalt fel, miszerint visszaengednék az orosz és fehérorosz sportolókat a sporteseményekre.

A bizottság azonban azt is kiemelte, hogy kizárólag a sportági szövetségek engedélyével, a doppingellenes szabályok betartása mellett, semleges színekben versenyezhetnének a két ország azon sportolói, akik nem támogatják nyíltan az ukrajnai háborút – írta az ATV.

Klicsko üzenetében felhívta Bach figyelmét, hogy az egész világ figyeli őt, és ha a NOB bármilyen körülmények között engedi versenyezni az orosz és fehérorosz sportolókat a jövő évi párizsi olimpián, azzal ő is a háború cinkosává válik. A volt világbajnok kijelentette, az oroszok a civilek ellen elkövetett bűncselekmények olimpiai bajnokai.

A NOB közölte, hogy mind a 206 nemzet sportolóinak biztosítani akarja a békés körülmények közötti versenyzést, ráadásul az alapvető emberi jogokat nem korlátozhatja az útlevélben feltüntetett nemzetiség. A nyári olimpia sportágainak nemzetközi szövetségeit összefogó szervezet (ASOIF) március 3-án vitatja meg a NOB-bal az orosz kérdést.

Főkép forrása:
Twitter

Hirdetés

További cikkek