Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Egyre brutálisabb a háború - orosz hadifoglyokat lőttek főbe ukrán katonák

10perc.hu
2022. 11. 18.
Egyre brutálisabb a háború - orosz hadifoglyokat lőttek főbe ukrán katonák

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség azt írta, hogy az ismét ukrán ellenőrzés alá került Herszonban 39 Moszkva-barát aktivistát agyonlőttek az ukrán hatóságok, további 74-et pedig ismertelen helyre hurcoltak el.

Ahogy egyre jobban megyünk bele a háborúba, úgy válik elviselhetetlenül kegyetlenné, ami Ukrajnában történik. Több alkalommal is bizonyítást nyert, hogy az oroszok civileket gyilkolnak, foglyokat kínoznak, nőket erőszakolnak és egyéb háborús bűnöket követnek el.

Most kiderült, az ukránok sem sokkal különbek. Az orosz védelmi minisztérium videofilmek bemutatása mellett bejelentette, hogy ukrán katonák több mint tíz, foglyul ejtett és földre fektetett, fegyvertelen orosz katonát lőttek főbe szándékosan.

Valerij Fagyejev, az orosz elnöki emberi jogi tanács vezetője bejelentette, hogy a videofelvételt, amelyen orosz hadifoglyok kivégzése látható a donyecki Makijivkában, elküldi több nemzetközi szervezetnek, és vizsgálatot követel tőlük.


Ukrán katonák több mint tíz, foglyul ejtett és földre fektetett, fegyvertelen orosz katonát lőttek főbe szándékosan    Fotó: Twitter/RIA Novosztyi


A címzettek között szerepel az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az Európa Tanács, az Amnesty International és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség csütörtökön egy meg nem nevezett mentőszolgálati forrásra hivatkozva azt írta, hogy az ismét ukrán ellenőrzés alá került Herszonban 39 Moszkva-barát aktivistát agyonlőttek az ukrán hatóságok, további 74-et pedig ismertelen helyre hurcoltak el.

Főkép forrása:
Twitter/RIA Novosztyi

További cikkek