Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin gyilkosokat és rablókat is a frontra küldhet - immár törvényesen

10perc.hu
2022. 11. 07.
Putyin gyilkosokat és rablókat is a frontra küldhet - immár törvényesen

Az orosz elnök a feltételesen szabadlábra helyezett bűnözőket, míg a Wagner-csoport a börtönben ülőket hívja katonának az orosz hadseregbe.

Egészen döbbenetes törvényt írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ugyanis ez engedélyezi, hogy mozgósítás esetén behívhassák katonai szolgálatra azoknak az elítélteknek egy részét, akiknek súlyos bűncselekmény miatti ítéletét nem törölték, vagy még nem töltötték le a büntetésüket és feltételesen kiengedték őket – írta a CNN információja alapján az rtl.hu.

Ezeknek az embereknek általában nyolc-tíz évig a hatóságok felügyelete alatt kell maradniuk. Nem hagyhatják el például lakóhelyüket, és be kell tartaniuk a különféle korlátozásokat. A jogszabály alapján gyilkosság, rablás, lopás, kábítószer-kereskedelem és más súlyos bűncselekmények miatt elítélt embereket is küldhetnek majd az ukrán frontra.


A Wagner-csoport a börtönökben is toboroz     Fotó: Twitter


Ez a mozgósítás eltér a Wagner-erők vezetője, Jevgenyij Prigozsin által meghirdetettől, ő ugyanis a még börtönben lévő elítéltek között toborzott.

A fizetés egyébként vonzó lehet, Putyin ugyanis elrendelte, hogy a szerződéses és a mozgósított katonák kapjanak 195 ezer rubel – mintegy 1 millió 274 ezer forint – egyidejű kifizetést. Ez megegyezik a mozgósítottak minimális havi ellátmányával.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek