Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Már 82 ezer nemrég mozgósított orosz tartalékost dobtak át az ukrajnai frontvonalra

10perc.hu
2022. 10. 29.
Már 82 ezer nemrég mozgósított orosz tartalékost dobtak át az ukrajnai frontvonalra

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elárulta, több mint 27 ezer vállalkozót és a végrehajtó hatalom több mint 1300, különböző szintű tisztségviselőjét mozgósították.

Befejeződött a részleges mozgósítás Oroszországban, a 300 ezer fős mobilizációs tervet sikerült teljesíteni. Legalábbis ezt állította Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a Rosszija 24 hírtelevízió szerint.

Sojgu közölte, hogy 82 ezer sorköteles megkapta a kiképzést és az ukrajnai harci övezetben tartózkodik. A tárcavezető szerint 41 ezer katonát aktív alakulatok már állományba vettek.

„A 300 ezer fős célt teljesítettük, a behívók kiküldése lezárult, további mozgósítási cél nincs" - mondta Sojgu Putyinnak a Moszkvához közeli novo-ogarjovói államfői rezidencián. Hozzátette, jelenleg 218 ezer mozgósított a gyakorlótéren tökéletesíti a képeségeit.

A védelmi miniszter arról is beszámolt Putyinnak, hogy több mint 27 ezer vállalkozót és a végrehajtó hatalom több mint 1300, különböző szintű tisztségviselőjét mozgósították. Az önkéntesek számát 13 ezerben nevezte meg.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek