Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij: „Ha Mariupol védőit bíróság elé állítják, nincs miről tárgyalni Moszkvával!”

10perc.hu
2022. 08. 22.
Zelenszkij: „Ha Mariupol védőit bíróság elé állítják, nincs miről tárgyalni Moszkvával!”

Az ukrán elnök szerint, ha az oroszok a szakadár népköztársaságok területén megrendezik a kirakatpert, az minden megállapodást és nemzetközi egyezményt felülírna.

Ahogy azt korábban megírtuk, a fegyverszünetet és békét hozó tárgyalásokra egyre kisebb az esély az orosz-ukrán háborúban. Vlagyimir Dzsabarov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottsága elnökének első helyettese azt hangoztatta, hogy Ukrajnával kizárólag a feltétel nélküli kapitulációról lehet tárgyalni.

Most viszont maga Volodimir Zelenszkij közölte videoüzenetében, hogy amennyiben Oroszország a tervei szerint bíróság elé állítja a két szakadár népköztársaság valamelyikében Mariupol védőit – köztük a szélsőséges nézeteket valló fegyveres Azov harcosait –, akkor nincs több párbeszéd a felek között.

A Sky News által nyilvánosságra hozott beszédben az ukrán elnök kijelentette, egy ilyen tárgyalás minden megállapodást és nemzetközi egyezményt felülírna. „Ha ez az aljas kirakatper létrejön, azzal átlépünk egy határt, amelyen túl már nem lehet tárgyalni. Nem lesz több párbeszéd. Országunk mindent elmondott” – jelentette ki Zelenszkij.

A két szakadár "államban" van halálos büntetés, már két brit és egy líbiai férfire ki is mondták a legsúlyosabb büntetést, míg 2 másik zsoldos ügyében most is zajlik a per.

Főkép forrása:
Sky News

További cikkek