Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ismeretlen rejtélyes fémgömb zuhant le Mexikóban

10perc.hu
2022. 08. 05.
Ismeretlen rejtélyes fémgömb zuhant le Mexikóban

Egy elismert mexikói meteorológus - Isidro Cano Luna - posztolt a rejtélyes gömbről, viszont a szakértők erősen megkérdőjelezik, hogy ember keze által készült űreszköz lezuhant darabja lenne.

Az ismeretlen fémgömböt egy fán találták meg, amely az égből zuhant le a hatszázezres lakosú Veracruz városában.- írja a raketa.hu.

Isidro Cano Luna a facebookon tette közzé észrevételeit: a gömb hétféle különböző ötvözetből készült, és felismerhető rajta egy antenna, illetve valamiféle kód díszíti. A gömb állítólag vasárnap este, helyi idő szerint este 10 körül zuhant egy fa lombjára Veracruz Lomas del Río Medio nevű részében.

Továbbá Luna beszámolója szerint akik látták a gömböt lezuhanni, azt mondták, hogy a tárgy zuhanás közben hangot adott ki magából.

Mivel mindez időben nagyjából egybeesett a kínai rakétafokozat lezuhanásával, így egyesek ezt összekötötték az eseménnyel. Viszont égési nyom nem található az idegen tárgyon és a világ egy teljesen más pontján ért földet. A szakértők elég kevés esélyt látnak ennek a ténynek a valódiságára.

Később Luna arról számolt be, hogy hajnali 3-kor elszállították a gömböt Veracruzból, és hozzá tette: nem tudja, hogy mi lehet ennek a tárgynak a végállomása.

Főkép forrása:
facebook.com/IsidroCanoMeteorologo

További cikkek