Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb orosz rakétatámadás civilek ellen! Csasziv Jarban legalább tizenöten meghaltak!

10perc.hu
2022. 07. 11.
Újabb orosz rakétatámadás civilek ellen! Csasziv Jarban legalább tizenöten meghaltak!

Az orosz csapatok Uragan típusú rakéta-sorozatvetővel nyitottak tüzet a stratégiai jelentőségű Szlovjanszk várostól mintegy ötven kilométerre, délre fekvő településre.

Rövidesen ismét felkerül majd a régi lemez a lejátszóra, és napestig hallgatni fogjuk, hogy az ukrán nácik állásaikat rejtették el a civil lakóházakban, amelyek ráadásul üresek voltak – ezért lőtte szét őket az orosz hadsereg.

Azonban szokás szerint maximum propagandának tekinthetjük mindezt, ugyanis az orosz rakéták megint civil lakóházakat találtak telibe, és az eddigi információk szerint tizenöt civil lakos halt meg és öt sebesült meg abban az ötszintes lakóházban, amelyet az orosz erők a Donyeck megyei Csasziv Jar településen Uragan típusú rakéta-sorozatvetővel találtak telibe.

Szintén rakétatámadás érte a keleti országrészben lévő Harkiv megyét is – az oroszok Iszkander típusú rakétákat lőttek ki –, az azonos nevű megyeszékhelyen károk keletkeztek egy iskolaépületben és egy lakóházban. A Harkiv városától keletre fekvő Pecsenyihi településen egy ember meghalt és egy másik megsebesült a támadások következtében.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek