388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bombamerénylet! Felrobbantották Herszonban az oroszbarát vezetőt!

10perc.hu
2022. 06. 25.
Bombamerénylet! Felrobbantották Herszonban az oroszbarát vezetőt!

Életét vesztette a dél-ukrajnai Herszon megye hivatalnoka, a Család-, Ifjúsági- és Sporthivatalának vezetője, miután bomba robbant az autójában.

A jelek szerint egyre hatékonyabb a megszállt területeken kibontakozó ukrán ellenállási mozgalom. Eleinte csak békés tüntetésekről szóltak a hírek a dél-ukrajnai Herszonban, Melitopolban és más városokban. Az idő előrehaladtával azonban az ukrán ellenállás szintet lépett: sorozatosak a támadások az oroszok által kinevezett hivatali emberek ellen.

A Moszkva által kinevezett, oroszbarát Herszon megyei közigazgatás hivatalnoka, Dmitrij Szavlucsenko autójában pokolgép robbant, a merénylet következtében a férfi életét vesztette. A megszállt területeken sorozatosan követnek el támadásokat az oroszok által kinevezett adminisztráció emberei ellen, ez az első igazolt eset, mely halállal végződött.

Herszon régió Család-, Ifjúsági- és Sporthivatalának vezetője, a barátom ma életét veszítette – közölte Telegram-üzenetben Kirill Sztremuszov, a megye helyettes vezetője. Terrorcselekmény történt – tette hozzá.



Moszkva hozzá hű emberekből katonai-polgári közigazgatást állított fel a megszállt dél-ukrajnai területeken. A rubelt vezették be fizetőeszközként, az orosz televíziós csatornák adásai, illetve az orosz internetszolgáltatás vált általánossá. A régióban élők egyszerűsített eljárással folyamodhatnak orosz állampolgárságért Putyin elnök rendelete értelmében.

Herszon megye Kijevhez hű adminisztrációs vezetőjének tanácsadója üdvözölte az akciót. Partizánjaink egy oroszbarát aktivistát, egy hazaárulót öltek meg – mondta Szerhij Klan a The Moscow Times jelentése szerint.

Főkép forrása:
The Moscow Times

További cikkek