391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mindenki a kétszeres rendőrgyilkost kergeti Németországban

10perc.hu
2022. 01. 31.
Mindenki a kétszeres rendőrgyilkost kergeti Németországban

Közúti ellenőrzés közben lőtték fejbe a 29 éves férfit és 24 éves kolléganőjét, utóbbi mégy a fegyverét sem tudta előhúzni, hogy védekezhessen. A tetteseket - egy 38 és egy 32 éves férfit - azóta elfogták.

Döbbenetes kettős gyilkosság történt Németországban az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban. Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben, az eset háttere egyelőre ismeretlen, az elkövetőt vagy elkövetőket hatalmas erőkkel keresték a hatóságok.

A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt. A Bild című lap információi szerint a 24 éves áldozat - aki még a gyakornoki idejét töltötte - már halott volt, amikor az erősítés megérkezett, 29 éves társa röviddel később halt meg. A lap megtudta, hogy a kettősgyilkossággal a saar-vidéki Spiesen-Elversberg településen élő 38 éves Andreas Johannes Schmittet vádolják, akit azóta a 32 éves tettestársával együtt sikerült elfogni.



A nőnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végeztek vele. Idősebb kollégájának még sikerült előhúznia szolgálati fegyverét. Kiürítette a teljes tárat, de végül őt is fejbe is lőtték.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság rendőrségi információkra épülő beszámolója szerint az áldozatok civil autóval járőröztek, de egyenruhát viseltek. A 22-es számú járási úton megállítottak egy gyanús járművet. Első rádióüzenetükben bejelentették, hogy egy vad tetemére bukkantak a csomagtartóban, ezért alaposabb ellenőrzést kezdenek. A második - és utolsó - rádióüzenet egy segélykiáltás volt. "Lőnek ránk!" - mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat.

Főkép forrása:
Bild.de

További cikkek