391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hatalmasat bukna Joe Biden, ha most lenne az elnökválasztás

10perc.hu
2022. 01. 23.
Hatalmasat bukna Joe Biden, ha most lenne az elnökválasztás

A Fox News televíziós csatorna országos felmérése szerint tíz szavazóból hat nem támogatná Biden elnököt, ha ma kellene a szavazófülkékben voksolnia az embereknek.

Ahogy az egyébként lenni szokott, egy nehéz helyzetben kormányrúdhoz kerülő politikus népszerűsége a válságkezelés hatására mindig csökkeni szokott. Így jár jelenleg Joe Biden amerikai elnök is, akiről hivatalban töltött századik napja idején, tavaly áprilisban még a megkérdezettek 54 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzi a munkáját, majd novemberre ugyanez a mutató 44 százalékra esett vissza.

A Fox News televíziós csatorna országos felmérése szerint ráadásul most tovább romlott a helyzet, hiszen tíz szavazóból hat nem támogatná Joe Bident, ha ma lenne a 2024-es elnökválasztás. A felmérést végző szakemberek szerint Biden első hivatali évének végén a gazdasági helyzet miatti aggodalom nagyobb, mint egy évvel ezelőtt, és sokan úgy érzik, hogy a járványt egyáltalán nem tartják ellenőrzés alatt.

A megkérdezettek 52 százaléka elégedetlen azzal, ahogyan a kormány a világjárvány jelentette kihívásokat kezeli. Ennél is rosszabb az amerikaiak véleménye az Egyesült Államok külpolitikájáról, 54 százalék másként csinálná, mint a kabinet, a gazdasági helyzet alakulásával 58 százalék nincs megelégedve), és a határbiztonsági kérdésekről 59 százalékuknak más a véleménye.



Ami viszont igazán megdöbbentő, hogy az elnök támogatottságának - tavaly április óta tapasztalható - jelentős csökkenése szinte kizárólag annak tudható be, hogy a demokrata szavazók körében jelentősen csökkent Biden támogatottsága. Míg áprilisban a 95 százalékuk pozitívan ítélte meg az elnök munkáját, addig mostanra ez a mutató 85 százalékra esett vissza.

A 2022. január 16. és 19. között, egy demokrata (Beacon Research) és egy republikánus (Shaw & Company Research) vállalat által végzett közös közvélemény-kutatás szerint Kamala Harris amerikai alelnök megítélése valamivel még rosszabb, mint Bidené, ugyanis a megkérdezettek mindössze 43 százaléka gondolja úgy, hogy jól végzi a munkáját, 54 százalékuk szerint viszont rosszul.

Főkép forrása:
Fox News

További cikkek