Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Október 23-i boltzár: Így változik a nagy áruházláncok nyitvatartása

10perc.hu
2024. 10. 21.
Október 23-i boltzár: Így változik a nagy áruházláncok nyitvatartása

Október 23-án, szerdán, az 1956-os forradalom és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján munkaszüneti nap lesz, ami azt jelenti, hogy a legtöbb nagy áruházlánc zárva tart Magyarországon.

A Startlap összegyűjtötte a legfontosabb információkat a Lidl, Aldi, Tesco, Spar, Penny, Auchan és más üzletek nyitvatartásáról.

Az ünnepnapon a Lidl, Aldi, Tesco, Auchan, Penny és Metro üzletei mind zárva lesznek. Azonban október 22-én, kedden még a szokásos nyitvatartással várják a vásárlókat, így érdemes előre beszerezni a szükséges termékeket.

A Spar és Interspar üzletek szintén zárva tartanak szerdán, azonban van kivétel: „Az OMV SPAR express és üzletek egy része ugyanakkor nyitva tart október 23-án. Azok az üzletek, amik a benzinkutakhoz tartoznak, több esetben éjjel-nappal nyitva maradnak.” - írta a Startlap.

A kisebb, éjjel-nappal nyitva tartó boltok, benzinkutak, virágboltok, trafikok és újságárusok várhatóan nyitva lesznek az ünnepnapon is. A gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd, ennek részletei az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján érhetők el.

A Coop és CBA üzletek nyitvatartása vegyes, mivel a franchise rendszer miatt „nem egységes a nyitvatartási rend,” így egyes boltok nyitva lesznek, mások zárva tartanak.

Azok számára, akik ezen a napon is szeretnének vásárolni, érdemes előre tájékozódni az egyes boltok nyitvatartásáról, különösen a benzinkutakhoz kapcsolódó üzletek esetében.

Hirdetés

További cikkek