Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Nagy Márton egy új államtitkárság létrehozásáról tárgyal Orbán Viktorral

10perc.hu
2024. 08. 27.
Nagy Márton egy új államtitkárság létrehozásáról tárgyal Orbán Viktorral

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter új KKV-államtitkárság létrehozását javasolja, hogy erősítsék a kis- és középvállalkozások versenyképességét és digitalizációját.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy új KKV (kis- és középvállalkozás) -államtitkárság létrehozásáról egyeztet Orbán Viktorral - közölte a Telex.

A miniszter az atv.hu-nak adott interjújában kiemelte, hogy „kiemelt prioritást élvez a digitalizáció felgyorsítása, ugyanis enélkül a 21. században nem beszélhetünk versenyképességről”. Hangsúlyozta, hogy szükség van egy új, célzott és beruházást támogató rendszerre, mivel „a kkv-k jelentik a gazdaság gerincét”. Az új rendszer akár „egy beruházás 50 százalékát is megfinanszírozná vissza nem térítendő forrással”, amelyet pályázati úton lehetne igényelni. Az új államtitkárság feladata lesz a KKV-k és az érdekképviseletek közötti kapcsolattartás. Nagy Márton szerint „a kkv-k esetében sem akarunk okosabbak lenni, mint maguk a kkv-k. Pontosan ők látják, mire van szükségük”.

Orbán Viktor a tusványosi beszédében is kiemelte a kis- és középvállalkozások fontosságát, megjegyezve, hogy 2010-ben 3 ezer KKV volt, most pedig már 15 ezer. A miniszterelnök „nagy programot” ígért a KKV-k számára, amelyet béke esetén indítanak el.

Főkép forrása:
Sárosi Zoltán/Wikimedia Commons

További cikkek