Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Több banknál is emelkednek a bankkártyás díjak

10perc.hu
2024. 05. 22.
Több banknál is emelkednek a bankkártyás díjak

Magyarország legnagyobb bankjainál emelkedett díjakra kell számítani.

A bankkártyák használata egyre drágábbá válik: a CIB, Erste, OTP és Unicredit bankoknál is meghaladta a tízezer forintot az éves díj. A készpénzfelvétel díja is jelentősen emelkedett, a bankok ATM-jeinél átlagosan majdnem egy ezret kell fizetni 50 ezer forint felvételéért - közölte a 24.hu.

Az Azénpénzem.hu elemzése szerint néhány éve még átlagosan 4 ezer forintból meg lehetett úszni a bankkártyás fizetést. A portál adatbázisa alapján a K&H, MKB és Raiffeisen bankoknál is kilencezer forint feletti az éves kártyadíj.

A készpénzfelvétel díja is emelkedett: egy banki ügyfél saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva átlagosan majdnem egy ezresért jut. Százezer forintot most majdnem 1,4 ezerért lehet átlagosan felvenni.

Az Unicredit július elsejétől változtatja az ATM-be egy tranzakció alkalmával maximálisan befizethető bankjegyek számát. Új típusú, érintő képernyős ATM-ek esetében az egy tranzakció alkalmával befizethető bankjegyek száma 200 darab, a régi típusú, nyomógombos ATM-ek esetében pedig 50 darab lehet tranzakciónként.

Címkék:
#Bank

További cikkek