392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ennyibe kerül egy albérlet Budapesten

10perc.hu
2024. 04. 15.
Ennyibe kerül egy albérlet Budapesten

A kerületek között is óriási különbségek mutatkoznak.

Budapest lakbérei márciusban átlagosan 1,8%-kal, míg az országos átlag 0,8%-kal emelkedtek az előző hónaphoz képest. Az albérletárak éves összevetésben országosan 11,7%-kal, míg Budapesten 12,4%-kal nőttek. Ez április közepén azt eredményezte, hogy a fővárosban átlagosan 270 ezer forintért hirdetik kiadó lakásokat - írja a Telex.

A lakbérek növekedése Budapesten és az országos átlagban is eltérő ütemű volt. Míg országosan a havi drágulás lassult, Budapesten felgyorsult. A kereslet korlátozott fizetőképessége miatt az országos lakbéremelkedés mérséklődött. Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a bérlési díjak növekedése inkább a fizetések emelkedésével, mint az inflációval párhuzamos.

Balogh szerint, ha a fizetések növekedési üteme nem lassul, jövőre akár 300 ezer forintot is kérhetnek a bérbeadók a lakásokért. A budapesti kerületek között jelentős árkülönbségek mutatkoznak, a legdrágább az V. kerület, míg a legolcsóbb a XVIII. és XXI. kerület. Debrecenben a legmagasabb az átlagos lakbér a vármegyehelyek között, míg Győr, Székesfehérvár és Veszprém követi.

Címkék:
#Budapest

Hirdetés

További cikkek