391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kevesebb ásványvizet iszunk!

10perc.hu
2021. 02. 03.
Kevesebb ásványvizet iszunk!

Mintegy 8,2 százalékkal 2,361 milliárd literre csökkent az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák eladott mennyisége tavaly az azt megelőző évhez képest.

Nem igazán örömteli adatokat hozott nyilvánosságra a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség. A szervezet titkára, Bikfalvi Istvánné elmondta, hogy tavaly az első negyedéves forgalom még az előző években kialakult trendeknek megfelelően alakult – azaz közel 10 százalékkal nőtt az eladott mennyiség –, azonban a második negyedévben drasztikusan visszaesett az ágazat értékesítése a kereskedelmi egységekben, illetve lényegében lenullázódott a vendéglátóiparban, és a továbbiakban is csökkent a forgalom, míg a negyedik negyedévben 10,2 százalékkal esett vissza az ágazat értékesítése.



Átalakult az értékesítés szerkezete is: a kisebb kiszerelések forgalma jelentősen lecsökkent, a nagyobb, gazdaságosabb kiszerelések iránti kereslet pedig emelkedett. A szövetség titkára közölte, 2019-hez képest a természetes ásványvizek forgalma 10,8 százalékkal, az ízesített vizeké és szénsavas üdítőitaloké 4,9 százalékkal, a 100 százalékos gyümölcsleveké 11,3 százalékkal, a gyümölcsitaloké 2,7 százalékkal, a jeges teáké 12,3 százalékkal csökkent.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek