390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Gluténérzékenyek karácsonya

10perc.hu
2020. 12. 22.
Gluténérzékenyek karácsonya

Étkezési tanácsok, hogy mindenkinek komfortos legyen az ünnep.

Gluténérzékenyként a hétköznapi élet nem sétagalopp: minden nap meg kell tervezni előre a napi menüt. Ugyan az idei év vége nem a hatalmas bulikról fog szólni, de kisebb baráti, családi vacsorák megvalósulhatnak, s ezeket egy kis odafigyeléssel mindenki számára még élvezetesebbé tehetjük.



A család a karácsonyi ünnepi ebédnél bizony figyelembe kell, hogy vegye, ha az egyikük gluténérzékeny. Ilyenkor a diétán lévő gyermek anyukája külön gondoskodik az ünnepi falatokról, és ételhordóba csomagolva elviszik magukkal a speciális menüt. Olyan ételeket készít, amit az egész család jóízűen, biztonsággal fogyaszthat. Így senki nem lóg ki a sorból.



Minden szülő, akinek fontos az unokája egészsége, boldogsága, képes megtanulni a gluténmentes sütés, főzés alapjait, szabályait. Ez különösen fontos lenne a gyerekek számára. Sok olyan emberrel találkozhattunk már, aki azt sem tudta, hogy mi fán terem a glutén. Számukra a legegyszerűbb válasz az az, hogy edd csak meg nyugodtan, nincs benne se tej, se cukor. Ha több szerepet kapna a gluténérzékenység, a gluténmentes diéta az újságokban, TV műsorokban, rádiókban, akkor jóval több emberhez eljutna mire is kell figyelni.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek