Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Fej-fej mellett a Fidesz és a Tisza Párt

10perc.hu
2024. 10. 23.
Fej-fej mellett a Fidesz és a Tisza Párt

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a Tisza Párt hajszállal megelőzte a Fideszt a biztos szavazók körében.

A Partizán megbízásából készült felmérés szerint a Tisza Párt 41 százalékos támogatottsággal áll, míg a Fidesz 40 százalékon. A kutatást a 21 Kutatóközpont végezte, amely október 9. és 15. között kérdezett meg 1000 főt egy online kérdőíves módszerrel. A felmérés reprezentatív mintán alapul, azonban ±3 százalékos hibahatárral kell számolni - közölte a Telex.

A teljes lakosságot vizsgálva a Fidesz erősebb pozíciót foglal el: itt 29 százalékos támogatottsággal vezeti a mezőnyt, míg a Tisza Párt 26 százalékon áll. Rajtuk kívül csak a Mi Hazánk érné el a parlamenti küszöböt 5 százalékos eredménnyel, míg az MKKP, a DK, a Momentum és a Jobbik mind alacsonyabb támogatottságot mutat, legfeljebb 3 százalékkal. A válaszadók 28 százaléka pártnélkülinek vallotta magát.

A kutatás további részleteiből kiderült, hogy a Fidesz támogatói közül 84 százalék vélekedik pozitívan az ország helyzetéről, míg a Tisza Párt szavazói között ez az arány mindössze 2 százalék. Összesítve, a megkérdezettek 29 százaléka gondolja úgy, hogy Magyarország jó irányba halad.

A korcsoportos elemzés is figyelemreméltó: míg a 65 év felettiek körében a Fidesz támogatottsága 46 százalék, és a Tisza Párt mindössze 13 százalékot ér el, a fiatalabb generációk inkább a Tisza Párt felé húznak. A 18-29 évesek között például a Tisza Párt 41 százalékon, míg a Fidesz csak 12 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

A Partizán Facebook-bejegyzése is kiemelte az eredményt: „Hibahatáron belül, de hajszállal már vezet a Tisza a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont friss felmérésében.”

Főkép forrása:
TISZA Párt Facebook

További cikkek