Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Havi 1,1 millió forintért ad tanácsot a fideszes önkormányzati képviselő saját polgármesterének

10perc.hu
2024. 10. 22.
Havi 1,1 millió forintért ad tanácsot a fideszes önkormányzati képviselő saját polgármesterének

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője havi 1,1 millió forintért tanácsokat ad Karsay Ferenc polgármesternek.

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény kormánypárti önkormányzati képviselője havonta 1,1 millió forintos megbízási díjért tanácsokat ad a kerület fideszes polgármesterének, Karsay Ferencnek. A HVG értesülése szerint az ellenzék elfogadhatatlannak tartja ezt a megbízást, és jogi lépéseket tervez a szerződés megszüntetésére.

Krieger Krisztina tizenhét témakörben ad tanácsokat a városvezetésnek, a vagyonnyilatkozatában pedig feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos díjat, amely a képviselői tiszteletdíjon felül jár neki. Ezen kívül bruttó 326 ezer forintos bevételt is elér, amelyet könyvelői vállalkozása révén keres.

Perlai Zoltán, a képviselő-testület DK-s tagja a HVG-nek nyilatkozott: „A következő hónapokban keresni fogjuk azokat a jogi lehetőségeket, amelyek segítségével ezt a szerintünk nemcsak etikátlan, hanem jogszerűtlen pozíciót megszüntethetjük.” Hozzátette, hogy elfogadhatatlan, hogy egy aktív képviselő havi 1,1 millió forintért tanácsokat ad a saját polgármesterének. Krieger Krisztina az előző ciklusban elnöke volt a pénzügyi bizottságnak, alelnöke a környezet- és közrendvédelmi bizottságnak, valamint tagja volt az oktatási bizottságnak is.

Az önkormányzat honlapján található helyi rendelet értelmében a képviselői munkáért járó alapdíj a mindenkori minimálbér 80 százaléka, ami jelenleg bruttó 213 ezer forint. Ez az összeg további pótlékokkal is kiegészülhet, például bizottsági elnöki pozíció esetén az alapdíj 200%-ával. Budafok-Tétényben a fideszes Karsay Ferenc vezeti a kerületet, de mivel a képviselő-testületben a kormánypártoknak már nincs többségük, az ellenzék tervezi, hogy átveszi az irányítást. Az ellenzéki képviselők a közbeszerzések lebonyolításának átalakítását, a helyi médiaviszonyok megváltoztatását, valamint a következő költségvetés átalakítását tervezik.

Krieger Krisztina vagyonbevallása szerint résztulajdonosa egy XXII. kerületi teleknek és egy XIII. kerületi lakásnak, továbbá teljesen az övé egy 145 négyzetméteres budafok-tétényi lakás. Két autóval rendelkezik, készpénzben 950 ezer forintja van, pénzintézeti számlakövetelése 2,4 millió forint, adóssága pedig 11,7 millió forint. Krieger érdekelt volt a 2022-ben kényszertörölt Krieger és Lánya Kft.-ben, ami miatt egy évre el is tiltották a cégvezetéstől, valamint az Infinitum X. munkaerő-közvetítő kft.-ben, amely felszámolási eljárás alatt áll.

Krieger Krisztina így reagált a HVG cikkére:


Főkép forrása:
Krieger Krisztina (Facebook)
Címkék:
#Fidesz

További cikkek