Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Földimogyoró-szennyezés miatt visszahívják a Green Cuisine mustárport

10perc.hu
2024. 10. 17.
Földimogyoró-szennyezés miatt visszahívják a Green Cuisine mustárport

A Culinaris Wholesale Kft. visszahívja a Green Cuisine márkájú mustárport, mivel földimogyoró-szennyeződést találtak benne – közölte a Nébih.

A visszahívás a 40 grammos kiszerelésű, 2026. június 13. és augusztus 10. közötti lejárati idővel rendelkező, FGS567 és FGS568 tételszámú termékeket érinti. A Nébih figyelmezteti a vásárlókat, hogy ezeket a termékeket ne fogyasszák el - írta a 24.hu.

A földimogyoró az egyik leggyakoribb allergén, amely súlyos reakciókat válthat ki. A tünetek közé tartozhat az enyhe bőrkiütés, de súlyosabb esetekben akár anafilaxiás sokk is felléphet, amely életveszélyes állapot. Az ilyen allergiás reakciók gyorsan jelentkezhetnek, az érintettek esetében akár az élelmiszer elfogyasztása után néhány perccel vagy órával.

A Culinaris tájékoztatása szerint az érintett mustárport bármelyik üzletükben vissza lehet vinni blokk nélkül is, és a vételárat visszatérítik. Az Európai Unió szigorúan szabályozza az allergének feltüntetését az élelmiszerek címkéin, ideértve a földimogyorót is, amely gyakran okoz allergiát.

A prémium élelmiszerek piacán vezető Culinaris Wholesale különleges termékek forgalmazásával foglalkozik. A céget 2021-ben Száraz István vásárolta meg, aki korábban a Vs.hu és az Origo portálokat vezette. A vállalat egyre inkább a luxusfogyasztásra koncentrál, 2023-ban 3,3 milliárd forintos forgalmat ért el.

További cikkek