Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ellenőrzést indíthatnak a tankerületek a mobiltelefonok helyes beszedése érdekében

10perc.hu
2024. 10. 17.
Ellenőrzést indíthatnak a tankerületek a mobiltelefonok helyes beszedése érdekében

Az iskolákban a mobiltelefonok és okostelefonok használatának korlátozása érdekében ellenőrzéseket indíthatnak egyes tankerületi központok, hogy biztosítsák a szeptember 1-jétől hatályos rendeleti előírások betartását.

A Népszava beszámolója szerint a tankerületek, különösen a Váci Tankerületi Központhoz tartozó iskolák, mobiltelefon-ellenőrzéseket terveznek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az intézmények betartják a szeptember 1-jétől életbe lépett rendeleti előírásokat. Az iskolaigazgatótól érkező információk alapján a pedagógusok tudomására jutott, hogy a közeljövőben ilyen ellenőrzésekre lehet számítani, azonban a tankerület részéről eddig hivatalos tájékoztatást még nem kaptak - közölte a 24.hu.

Egy budapesti intézményben már értesítették a szülőket arról, hogy a tankerületi központ munkatársai ellenőrizhetik a szabályok betartását. Ez magában foglalja, hogy a tanítás előtt a diákoktól beszedik a mobiltelefonokat, amelyeket biztonságosan elzárva tárolnak. Az ellenőrzések elsősorban a középiskolákra terjednének ki, céljuk pedig a rendeletek maradéktalan betartásának biztosítása.

A tankerületekért felelős Klebelsberg Központ eddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap értesüléseit. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, Nagy Erzsébet rámutatott, hogy lehet, hogy egy-egy túlbuzgó tankerületi igazgató kezdeményezése áll a háttérben. Hozzátette, hogy sok iskolában nem állnak rendelkezésre a megfelelő feltételek a szabályok maradéktalan betartásához; például a tankerületek a tanév elején zárható szekrények iránti kéréseket pénzhiányra hivatkozva eddig nem tudták teljesíteni.

Címkék:
#Oktatás

További cikkek