Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gyöngyösi Márton kilép a Jobbikból

10perc.hu
2024. 10. 15.
Gyöngyösi Márton kilép a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik volt elnöke és korábbi EP-képviselője bejelentette, hogy kilép a pártból és visszavonul a magyar belpolitikából.

A politikus a Facebook-oldalán közzétett közleményében így fogalmazott: „Búcsúzom. A párttól és belátható időre a magyar belpolitikától és közélettől egyaránt.”

Gyöngyösi Márton bírálta a párt új vezetésének döntéseit, különösen azt, hogy a párt nevét visszaváltoztatták Jobbik-Konzervatívokról Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely szerinte a néppártosodási folyamat végét jelenti - írta a Telex. „A Jobbik vezetői a néppártosodást szúrták szíven, és ezzel láthatóan semmit nem értettek meg abból a folyamatból, amiért oly sokan küzdöttek a pártban közel egy évtizeden át” – írta.

Gyöngyösi 2022 nyara óta vezette a Jobbikot, de a párt gyenge szereplése a 2023-as választásokon – ahol az EP-lista mindössze 45 ezer szavazatot kapott – jelentős csalódást okozott. Gyöngyösi politikai pályájának egy korábbi botrányos beszédje miatt is ismert, amelyben 2012-ben zsidó származású emberek listázását javasolta, később azonban elnézést kért kijelentéseiért, és politikai irányváltásba kezdett.

Gyöngyösi posztjában hangsúlyozta, hogy nem kívánja a jövőben bírálni volt pártját vagy politikai elemzéseket adni róla, és kijelentette, hogy a politikai közéletből való visszavonulásával nem ad sebeket és vissza sem lő.


Főkép forrása:
Gyöngyösi Márton Facebook
Címkék:
#Politika

További cikkek