Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Kirk-hurrikán Európa felé tart

10perc.hu
2024. 10. 08.
A Kirk-hurrikán Európa felé tart

A Kirk-hurrikán, amely mára exhurrikánná gyengült, hamarosan eléri Európát, és Magyarország időjárására is hatással lesz.

A Kirk várhatóan szerda délelőtt érkezik meg Európa partjaihoz, a széllökések egyes helyeken akár 130 km/h-t is elérhetnek. Magyarországra csütörtökön érkezik meg a front, amelynek előterében az északnyugati területeken viharos délies szélre lehet számítani, miközben a hőmérséklet jóval a sokéves átlag fölé emelkedik – közölte a Femina.

A szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy októberben szokatlanul aktív hurrikánszezon zajlik, mivel Kirk mellett a Leslie és Milton hurrikánok is az Atlanti-óceán felett forognak. Ilyen helyzet eddig még nem fordult elő az év ezen szakában.

Magyarország időjárás

Magyarországon kedden napos idő várható, de estétől nyugat felől növekvő felhőzet érkezik. Szerdán a frontális csapadékzóna kelet felé vonul, záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Csütörtökön tovább nő a felhőzet, és esőzések várhatóak, miközben a hőmérséklet déli és délnyugati területeken elérheti a 20-27 fokot.

A HungaroMet citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyékre szerdára.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek